Језеро Шелевренац


selovrenac_1.jpg


НА тромеђи Крушедолског Прњавора, села Крушедол и Марадика, или месту где се спајају иришка и инђијска општина, на површини од 65 хектара, простире се језеро Шелевренац. Нетакнута природна оаза, идеално место за риболов, одмор, али и шетње, у слободном станишту кокошака, патака, гусака, морки, паунова, сребрних фазана, муфлона,оваца, коза, срна, вијетнамских свиња и магараца, у амбијенту какав се данас ретко среће.

То је природни резерват Миодрага Костића и предузећа „МК групе“. Ова фирма је купујући имовину Пољопривредно-индустријског комбината „Агроунија“ из Инђије, донела одлуку још 2008. године да језеро Шелевренац и његову околину, на око 135 хектара, огради и претвори у парк природе. Данас су на језеру риболовци из Београда, Новог Сада и околних сремских градова. Риболовни дан кошта 1.500 динара, уз коришћење чамаца и обећања домаћина - да риба добро гризе.

Језеро је богато шараном, сомом, смуђем, штуком, мреном, бандаром, црвенперком, бабушком, девериком... Ко у природни резерват једном дође у риболов, постаје овде редован гост.


Фото: