ВАУЧЕРИ ЗА ОДМОР У СРБИЈИ И У 2018. ГОДИНИ


Пројекат подстицања развоја домаћег туризма од стране Министарства трговине туризма и телекомуникација је дао повољне резултате током 2015, 2016 и 2017. године и наставља се и у 2018. години.


vauceri1.jpg

На сајту министарства објављено је обавештење којим се позивају привредни субјекти, друга правна лица, здравствене установе које организују боравак и пружају услуге превенције, лечења и рехабилитације, а пружају услуге смештаја и исхране трећим лицима у складу са Законом о туризму („Службени гласник РС”, бр. 36/09, 88/10, 99/11 – др. Закон, 93/12 и 84/15), као и физичка лица која пружају угоститељске услуге у категорисаним објектима домаће радиности и сеоског туристичког домаћинства, а у којима се угоститељска делатност обавља у складу са Законом о туризму (у даљем тексту: Угоститељ) да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима за 2018. годину (у даљем тексту: ваучер).

            Пријаве угоститеља вршиће се током целе године, а сви угоститељи који остваре право да примају ваучере биће истакнути на “Листи угоститеља” на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

            Наведену листу МИНИСТАРСТВО ће седмично ажурирати новопристиглим пријавама.