ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ИРИГ НА ''ДАНИМА ВОЈВОДИНЕ'' У БАЊА ЛУЦИ


Привредно – туристичка манифестација “Дани Војводине у Бања Луци“, одржана је 02. и 03. новембра у организацији Туристичке организације Војводине и Привредне коморе Војводине, у сарадњи са 17 туристичких организација градова и општина из Војводине.


image-0-02-05-51f54325daceab6053f24489d091b887628aafed2ccd7ef68434b8b41388f8a2-V.jpg

Првог дана, одржан је Привредни форум у организацији Привредне коморе Републике Српске и Привредне коморе Војводине на ком је учествовало преко 60 привредника. На конференцији за медије,као и на отварању форума, присутнима су се обратили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, потпредседница Владе Републике Српске Сребренка Голић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе РС Бошко Ђурић, министар трговине и туризма у Влади РС Предраг Глухаковић.


У хотелу “Босна“, пред бројним званицама из јавног и друштвеног живота Бања Луке, у вечерњим часовима првог дана манифестације организовано је “Војвођанско вече.“
Уз музику тамбураша и богату трпезу јела специфичних за Војводину представљена је понуда туристичких и културних особености Војводине.


Присутнима су се обратили покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, министар трговине и туризма у Влади РС Предраг Глухаковић, директор Туристичке организације Бања Луке Остоја Баршин и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.


Другог дана манифестације, на главном бањалучком градском тргу – тргу Крајине приређен је “Војвођански сокак“ у ком је на пригодно уређеним штандовима промовисана туристичка, угоститељска, винска, гастрономска, културна понуда Војводине а бројним грађанима који су упркос лошем времену дошли на трг, представиле су се туристичке организације из 17 општина и градова Војводине.