Бања Врдник је остварила за јул месец 2021. године 19.170 ноћења, што је за 90% више у односу на јул 2020. године


Према званичним подацима Републичког завода за статистику, Бања Врдник је остварила за јул месец 2021. године 19.170 ноћења, што је за 90% више у односу на јул 2020. године. Бележи се значајно повећање броја страних гостију, и до 5 пута више него у истом периоду прошле године. И даље смо трећа бања по броју остварених ноћења у Србији, одмах иза Врњачке бање и Сокобање. Очекујемо да ће тренд раста да се настави и следеће године.

 


Termal-13-.jpg

У Бањи Врдник се наставља изградња нових смештајних капацитета (хотела, хостела, апартмана) као и осталих туристичких садржаја. Очекујемо да изградњом канализационе, водоводне и путне инфраструктуре која се очекује у наредним годинама, будемо једна од препознатих туристичких дестинација.

На основу изнетих података Министарство трговине, туризма и телекомуникација нас је препознало као дестинацију у коју вреди улагати финансијска средства за даљи развој те је одобрило средства за изградњу сувенирнице и сређивање платоа испред Туристичко информативног центра у Врднику (пројекат „Унапређење туристичке инфраструктуре у Бањи Врдник“). Овај пројекат такође је подржала и Општина Ириг, а исти ће бити реализован до краја текуће године.

 Туристичка организација општине Ириг