ВРДНИЧКА КУЛА

Усамљена кула одолела је времену и људима...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

МАНАСТИРИ

...чине специфичну културно-историјску целину српске барокне уметности...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ГДЕ ОДСЕСТИ

Хотели, апартмани, куће за одмор, конаци...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ФРУШКА ГОРА

Предивна планина смештена у срцу војвађанске равнице...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ГДЕ ЈЕСТИ

Ресторани, винске куће, пицерије, кафане...

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ...

ОДРЖАН ПЕТИ СВЕТОСАВСКИ БАЛ У ВРДНИКУ


04 Feb
2020

У феноменалној атмосфери и у присусутву великог броја гостију и званица одржан је пети јубиларни Светосавски бал у предивном амбијенту Етно насеља „Врдничка кула“ у Врднику.


08.jpg

У официјалном делу програма гостима се обратио Његово Преосвештенство Епископ Сремски Господин Василије, затим кум овогодишњег бала Др Мирослав Кнежевић секретар за туризам Министарства трговине туризма и телекомуникација и Др Војислав Јелић  професор Филозофског факултета у Београду .

Уз богат културно-уметнички програм и богату трпезу госте је забављао бенд „БАРИК“, Културно уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице, Културно уметничко друштво „Соња Маринковић“ из Новог Сада и хор „Сион“.

Светосавски бал је по први пут био хуманитарног карактера. Сав приход од организоване томболе Туристичка организација општине Ириг је донирала за обнову цркве Светог Јована Претече у Врднику.

Према речима директора Туристичке организације општине Ириг, Драгана Драгичевића - Светосавски бал из године у годину окупља све већи број људи и више није само локалног карактера. Гости су нам били из свих крајева Србије од Смедерева, Сремске Митровице, Новог Сада, Београда, Руме, Темерина као и гости из Републике Српске. Истакао је да је презадовољан овом манифестацијом. Посебно нам је част  што су са нам гости били угледни професори београдског и новосадског универзитета, познати  новосадски и београдски доктори, представници војске и Министарства унутршњих послова Републике Србије као и свештенство, али и људи из политике и културе.

Пошто је већ свима познато да је Светосавски бал у Бечу најпрестижнија манифестација у дијаспори, наш циљ је да бал у Врднику, ако већ није, буде један од најпознатијих балова у Србији.